Botoks
Botoks
Botoks uygulaması ciltteki kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesinde kullanılmaktadır. Uygulamada küçük iğneler kullanılarak uygulama yapılacak bölgedeki kaslara küçük dozlarda ilaç enjekte edilerek, kasların kasılması engellenir ve bu sayede ciltteki kırışıklık veya çizgilerin yok olması amaçlanır.Medikal estetik alanında yoğun olarak kullanılan botoks uygulamasının etkisi ortalama 3-4 ay sürmektedir, bu süre zarfından sonra botoks uygulamasının tekrarlanması gerekmektedir. Uygulama daha çok dudak çizgileri, burun ucu kaldırma, alın kırışıklığı, kaş kaldırma, boyun ve dekolte bölgesinde kullanılmaktadır. Uygulama basit ve ortalama 10-15 dk gibi bir süre zarfında tamamlanabilmektedir. Ağrısız bir uygulama oluğu için anesteziye ihtiyaç duyulmamakla birlikte, uygulama sonrasında ciltte enjekte edilen bölgelerde ize rastlanmaz. Uygulama sırasında hastalardan alınan bilgilere göre enjeksiyon sırasında çok az derecede yanma hissi oluşmaktadır, ayrıca uygulanan toksin miktarı çok az olduğu için uygulama sırasında veya sonrasında yan etki görülmemektedir, fakat uygulamanın uzman bir hekim tarafından yapılması çok önemlidir, aksi taktirde cilt üzerinde şişlik, kızarıklık yada morluklar görülmesi muhtemeldir.
Botoks uygulamasının diğer bir kullanım alanı ise hiperhidroz tedavisidir, hiperhidroz vücudun belirli bölgelerindeki aşırı terleme hastalığına verilen isimdir, botoks uygulaması ile el, ayak, koltuk altı gibi bölgelerde olan aşırı terleme rahatsızlığı ortadan kaldırılıyor. Terleme tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir, botoks ile ter bezlerine iletilen terleme uyarıları engelleniyor ve bu sayede terleme yavaşlatılıyor. 4-6 ay gibi bir süre etkisini gösterir ve bu süre sonunda uygulamanın tekrar edilmesi gerekir. Botoksta olduğu gibi herhangi bir ağrı hissedilmez ve anesteziye gerek duyulmaz. Botoks uygulamasının hemen ardından kişi günlük aktivitelerine devam edebilir.
Botoks uygulaması geçici bir işlemdir ve bu sebeple etkisi geçtikten sonra yeniden uygulanması gerekir. Kısa sürede etkisini göstermesi ve uygulamanın problemsiz bir şekilde tamamlanması hekiminize bağlıdır. Bu sebeple hekim seçiminizde alanında uzman hekimler tercih etmenizi öneriyoruz.